Warning: Undefined array key "options" in /home/html/fenrisfight.cz/public_html/www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93

Vycestování s pepřovým sprejem

Legálnost použití pepřového OC spreje v zahraničí (neplatí pro CS spreje):

Drženi OC spreje legální od 18ti let:
ČR, Slovensko, Portugalsko, Itálie (do 20ml), Litva, Polsko, Rusko, Španelsko

Držení OC spreje legální po splnění podmínek:
Německo legální jsou (pouze spreje označené “Na obranu proti zvířatům” – použití takového spreje v oprávněných případech proti lidem legální), Francie (lze legálně koupit, ale může být bez dalšího trestu zabaven policií) , Finsko (je třeba mít licenci, ale i bez licence může být tolerováno), Madarsko (do 20ml jiného než OC spreje), Rumunsko (legální mimo mhd, kulturni a sport. akce apod), Švýcarsko (legální po registraci)

Držení OC spreje ilegální:
Belgie, Dánsko, Řecko, Island, Irsko, Malta, Holandsko, Norsko, Švédsko Turecko, Anglie

Jaký je rozdíl mezi OC a CS sprejem:  Všeobecně lze říci, že OC spreje mají na lidské receptory širší účinek než CS spreje.

OC ( oleoresin capsicum) sprej má jako aktivní látku Kapsaicin, což je aktivní látka obsažená v čili papričkách.

CS (Courson-Stoughton) sprej je chemicky vyráběný slzný plyn používaný do slzných granátů, vodních děl a někdy i do sprejů (aktivní látka chlorobenzalmalononitril).

CN (Phenacyl chloride) starší druhy sprejů, které se přestaly používat pro pomalejší nástup účinkua  vysokou toxicitu (někde se stále používají).

Přečtěte si také

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Jak Vám mohu pomoci?